İş Bankası C Hisse Yorumu / Şeker Yatırım – (21.01.2022)

Dengeli risk-getiri profili

Öneri: AL
Kapanış Fiyatı: 8.24 TL
Hedef Fiyat: 12.30 TL
Getiri Potansiyeli:49%

Kuvvetli bir vadesiz mevduat tabanı, çeşitlendirilmiş ücret ve komisyon gelirleri, oldukça düşük bir kaldıraç, güçlü 2. Grup kredi karşılıkları, güçlü (3 milyar TL) serbest karşılıklar, oldukça yüksek YP uzun pozisyonu ve geniş şube ağını gözöünde bulundurarak AL tavsiyemizi koruyoruz.

Göreceli güçlü takipteki alacak tahsilatları ve sağlam iştirak gelirleri orta vadede karlılığı destekleyici bir unsurdur.

Bankanın bilanço dışı kalemler dahil YP net uzun pozisyonu 9,3 milyar TL seviyesinde olup özkaynakların %12,4’üne işaret etmektedir. Bu özel mevduat bankaları arasında en yüksek ikinci orandır ve olası TL zayıflamasına ilişkin endişeleri hafifletmektedir.

Bankanın net karının 2022 yılında 2021 yılına göre %64 oranında artmasını bekliyoruz. 8,30 TL olan hedef fiyatımızı 12,30 TL olarak revize ediyoruz. Yeni hedef fiyatımızın %49 artış potansiyeli bulunmaktadır. Hisse 2022T 2,0x F/K (Benzerlerine göre %16 iskontolu) ve 0,4x F/DD çarpanlarıyla ve %21,0 ortalama özkaynak getirisiyle işlem görmektedir.

Güçlü vadesiz mevduat tabanı. Göreceli uzun aktif-pasif vade yıllık marj gelişiminde rakiplerine göre daha az avantaj sağlamaktadır. Ancak vadesiz mevduatların ağırlığı %42 seviyesinde olup takip ettiğimiz bankalar arasındaki en yüksek ikinci orandır ve bankanın mevduat maliyetlerinde göreceli olarak avantajlı durumda olması beklenmektedir.

Çeşitlendirilmiş ücret ve komisyon gelirleri. Komisyon gelirlerinde büyümenin yavaşlayarak 2021 yılındaki %35 seviyesinden 2022 yılında %30 seviyesine gerilemesini bekliyoruz. Dijital bankacılık, kredilendirme, varlık yönetimi ve sigortacılık bazlı çeşitlendirilmiş bir yapı bulunmaktadır.

Göreceli düşük kaldıraç, yüksek İkinci aşama beklenen zarar karşılık oranı. İkinci aşama beklenen zarar karşılık oranı %18,8 olup, takip ettiğimiz bankalar arasındaki en yüksek seviyedir.

Bilançonun sadece %56’sı kredilerden oluşmakta olup, bu oran sektör ortalaması olan %60’a göre oldukça düşük bir yoğunlaşmaya işaret etmektedir.

Beklentimizden daha olumsuz seyreden sorunlu kredi oluşumu ve fonlama maliyetleri hisse performansında olumsuz etki yapabilir.

Kaynak: Şeker Yatırım