Günlük Hisse Yorumları / Deniz Yatırım – (28.10.2020)

AKBNK; Akbank 3Ç20 Finansal Sonuçları Değerlendirmesi – AL önerimizi ve 7.34 TL olan hedef fiyatımızı koruyoruz

Tavsiye AL
Fiyat/Hisse TRY4.98
Hedef Fiyat/Hisse TRY7.34
Getiri Potansiyeli 47%

 Akbank konsolide olmayan finansallarında çeyreksel bazda %4 daralma ve yıllık bazda %9 artış ile 1,523 milyon TL net kar açıkladı. Bankanın özsermaye karlılığı bu dönemde %10.5 seviyesinde gerçekleşti. Piyasa beklentisi 1,275 milyon TL Deniz Yatırım beklentisi ise 1,344 milyon TL seviyesinde idi. Banka bu dönemde 250 milyon TL ihtiyari karşılık ayırarak toplam ihtiyari karşılık seviyesini 150 milyon TL seviyesine yükseltti. Açıklanan sonuçların gerek piyasa beklentisinin üzerinde olması gerekse de finansal güçlülüğün artmış olmasından dolayı Akbank hisse senedi fiyatına olumlu yansıyabileceğini düşünüyoruz. Akbank 2021 tahminlerimize göre 3.19x F/K ve 0.39x F/DD çarpanları ile işlem görürken özsermaye karlılığı tahminimiz %12.8 seviyesindedir. Akbank hisseleri için Al olan önerimizi ve 7.34 TL olan hedef fiyatımızı koruyoruz.

 Bu dönemde öne çıkan konular:
 Ilımlı kredi büyümesi. TL ve YP cinsi krediler sırası ile %5.1 ve %1.2 oranında artış kaydetmiştir. Bireysel segmentte artış %9.2 seviyesinde gerçekleşmiştir. Konut kredilerindeki %1.4’lük kısmi geri çekilmeye karşın taşıt kredileri, genel amaçlı tüketici kredileri ve kredi kartı kredileri sırası ile %12.4, %8.3 ve %18.0 oranında artış kaydetmişlerdir. Kredi kartı kredilerindeki hızlı toparlanma aynı zamanda Pandeminin yoğun hissedildiği 2Ç2’den sonraki dönemde ekonomik aktivitedeki toparlanmaya da işaret etmektedir. TL cinsi ticari krediler bu dönemde %3.0 artarken, artış hızının bir önceki döneme göre kısmen yavaşladığını görüyoruz. 4Ç20’de kredi büyüme hızının görece artı eğiliminde olan faizlerden dolayı bir miktar daha yavaş olabileceğini düşünüyoruz.

 Mevduatın krediye dönüşüm oranı 450 baz puan iyileşerek %80.1 seviyesinde gerçekleşmiştir. TL cinsi mevduatlar görece sınırlı %2.0 artmış olduğu için TL tarafta mevduatın krediye dönüşüm oranı %128.5 seviyesinde %133.4’e yükselmiştir. YP tarafta ise bir önceki döneme göre Dolar bazında %8.1 oranında artan YP mevduat hacmi mevduatın krediye dönüşüm oranını %47.9’dan %44.3’e düşmesini sağlamıştır. Yılın son çeyreğinde TL mevduat faizlerindeki artışa bağlı olarak YP mevduattan TL mevduata kısmi bir kayma olabileceğini düşünüyoruz.

 Net faiz marjı bir önceki döneme göre 90 baz puan kadar daralmıştır. TL kredi/mevduat faiz makasındaki daralma ve swap maliyetlerinden dolayı bu dönemde marj kısmen daralmıştır. 4Ç20’de TL kredi/mevduat faiz makasının daralama eğilimini koruyabileceğini düşünüyoruz ancak 2021’in ilk çeyreğinden de yatay bir seyir olabileceği görüşündeyiz. Son çeyrekte TÜFE’ye endeksli bonoların Ekim/Ekim enflasyonuna göre yeniden değerlenecek olması TL kredi/mevduat faiz makasındaki olumsuz etkiyi kısmen telafi edebilir görüşündeyiz.

 Aktif kalitesi iyileşme trendini koruyor. Akbank’ın takipteki kredi oranı yaklaşık 40 baz puan kadar gerileyerek %6.4 seviyesinde gerçekleşti. Önümüzdeki dönemlerde takipteki kredi oranı bir miktar yükselebilir ancak bunun halihazırda yüksek olan karşılıklardan dolayı gelir tablosuna bir etkisi olmayabilir. 3Ç20’de Akbank takipteki krediler için ayırdığı karşılık oranını 10 puan artırarak %105.3 seviyesine yükseltmiştir. Banka ayrıca bu dönemde 250 milyon TL serbest karşılık ayırarak toplam serbest karşılık miktarını 1,150 milyon TL seviyesine yükseltmiştir. Bu dönemde net kredi risk maliyeti bir önceki döneme göre 20 baz puan gerileyerek %3.4 seviyesinde gerçekleşmiştir. 2.2 milyar TL tutarındaki brüt karşılık giderinin 470 milyon TL’lik kısmı kur etkisinden kaynaklanmaktadır, ki bu rakamın tamamı kur etkisine karşılık korumaya alındığı için sermaye piyasası işlem gelirlerinde de bu miktarda pozitif bir rakam yer almakta ve net kar üzerine bir etkisi olmamaktadır.

 Bankacılık hizmet gelirleri bir önceki döneme göre belirgin şekilde iyileşmiştir. Hizmet gelirleri bir önceki döneme göre %23.5 oranında artmıştır ki bu ekonomik aktivitedeki toparlanmayı göstermesi adına oldukça önemlidir. Faaliyet giderleri ise bir önceki döneme göre %10.4 oranında artış göstermiştir. 2020 tüm yıl için bankacılık hizmet gelirlerinin yüksek tek haneli bir daralma sergileyebileceğini faaliyet giderlerinin ise %14-16 bandında artabileceğini öngörüyoruz.

GARAN; 3Ç20 Finansal Sonuçları Değerlendirmesi – AL önerimizi ve 9.67 TL olan hedef fiyatımızı koruyoruz

Tavsiye AL
Fiyat/Hisse TRY6.90
Hedef Fiyat/Hisse TRY9.67
Getiri Potansiyeli 40%

 Garanti Bankası 3Ç20 finansallarında çeyreklik bazda %18.5 ve yıllık bazda %45.4 artış konsolide olmayan finansallarında 1,896 milyon TL net kar açıklarken, bu dönemde özsermaye karlılığı %12.8 olarak gerçekleşti. Piyasa tahmini 1,828 milyon TL ve Deniz Yatırım beklentisi 1,886 milyon TL idi. Banka, bu dönemde 1.23 milyar TL ihtiyari karşılık ayırarak toplam ihtiyari karşılık seviyesini 4.33 milyar TL’ye yükseltti (varsayımımız bu dönemde 1,0 milyar TL ihtiyari karşılık ayrılması şeklinde idi). Güçlü sonuçların Garanti Bankası’nın hisse fiyatı üzerinde olumlu bir etkisi olmasını bekliyoruz. 2021 tahminlerimize göre 3.31x F/K, 0.42x F/DD ve %15.4 özsermaye karlılığı ile Garanti Bankası hisse senedi için AL olan önerimizi ve hisse başına 9.67 TL hedef fiyatımızı koruyoruz.

 Bu dönemde öne çıkan ana noktaları
 Sektöre kıyasla daha yavaş kredi büyümesi. TL cinsi krediler bir önceki döneme göre %2.8 oranında artarken YP cinsi krediler Dolar bazında %3.6 oranında gerilemiştir. Bireysel segmentteki artış %8.9 seviyesinde geçekleşmiştir. Konut kredileri %3.8, taşıt kredileri %5.7, genel amaçlı tüketici kredileri %8.0 oranında artış kaydederken, kredi kartı kredileri %15.5 gibi oldukça yüksek oranlı bir artış sergilemiştir. Kredi kartı kredilerindeki bu artış 2Ç20’deki pandemiden dolayı düşük baz etkisinden kaynaklanmıştır. TL cinsi ticari krediler bu dönemde %2 gerilemiştir. Ancak bir önceki dönemde büyüme oranının %27 seviyesinde olduğu dikkate alınırsa bunun normal olduğunu düşünüyoruz. 4Ç20’de kredi büyüme oranının 3Ç20’deki hızında seyredebileceğini tahmin ediyoruz.

 Mevduatın krediye dönüşüm oranı yaklaşık 6 puan kadar iyileşmiştir. Bu dönemde TL mevduat %1 gibi sınırlı bir artış sergilemiştir. YP mevduat ise Dolar bazında %7.2 artış göstermiş ve YP tarafta mevduatın krediye dönüşüm oranı %62.3’ten %56.7’ye gerilemiştir. Vadesiz mevduatın toplam mevduat içerisindeki payı ise yaklaşık 2 puanlık artış ile %45.3’e yükselerek Garanti Bankası’nın marj oluşumuna olumlu katkı sağlamıştır.

 Net faiz marjı 16 baz puan artış kaydetmiştir. Her ne kadar TL kredi/mevduat faiz makası 3Ç20’de kısmen daralmış olsa da YP kredi/mevduat faiz makası marj oluşumuna olumlu katkı sağlamıştır. 4Ç20’de TL taraftaki makasın gerek fonlama maliyetinin yukarı gitmesinden gerekse de mevduatın krediye göre daha hızlı yeniden fiyatlanmasından dolayı daralmaya devam etmesini bekliyoruz. Ancak son çeyrekte enflasyona endeksli bonoların Ekim/Ekim enflasyonuna göre yeniden değerlenecek olması getiri anlamında marj oluşuma bir miktar destek vererek TL taraftaki kredi/mevduat faiz makasının olumsuz etkilerini kısmen bertaraf edebilir düşüncesindeyiz.

 Takipteki kredi karşılık oranı 430 baz puan yükselmiştir. Garanti Bankası’nın net takipteki kredileri bu dönemde 882 milyon TL artış kaydetmiştir. Buna bağlı olarak da takipteki kredi oranı %5.96 seviyesinde bir öndeki döneme göre yatay kalmıştır. Banka tüm kredi grupları için karşılık oranlarını yükselterek takipteki krediler için ayırdığı toplam karşılık oranını %110.8 seviyesinden %115.1 seviyesine yükseltmiştir. Yeniden yapılandırılan kredilerin toplam krediler içerisindeki payı ise 90 baz puanlık artış ile %5.9’a ulaşmıştır. Bu nedenle önümüzdeki dönemlerde takipteki kredi oranının bir miktar yükselebileceğini ama yüksek karşılık oranlarına bağlı olarak bu artışı gelir tablosu üzerine belirgin bir etkisi olmayacağını düşünüyoruz.

ANHYT; Anadolu Hayat Emeklilik 3Ç20 finansal sonuçları değerlendirmesi – TUT önerimizi ve 9.15TL hedef fiyatımızı koruyoruz

Tavsiye TUT
Fiyat/Hisse TRY8.60
Hedef Fiyat/Hisse TRY9.15
Getiri Potansiyeli 6%

 Anadolu Hayat ve Emeklilik (AHE) 3Ç20 finansallarında bir önceki çeyreğe göre %43 ve bir önceki döneme göre % 7 artışla 135 milyon TL net kar açıkladı. Şirketin öz kaynak karlılığı ise %41.0 olarak gerçekleşti. Sadece iki tahmin olan piyasa konsensüsü 129 milyon TL idi. Açıklanan finansalların hisse fiyatı üzerinde hafif bir olumlu etkisi olmasını bekliyoruz. TUT tavsiyemizi ve 9,15 TL hedef fiyatımızı koruyoruz. 2020 ve 2021 yıllarında operasyonel karlılığın artarak yıllık kar rakamının 506 milyon TL ve 584 milyon TL’ye yükselmesini bekliyoruz. Bireysel kredi büyümesinin 3Ç20’ye göre daha yavaş olması beklenen hayat sigortasının 4Ç20’de karlılığa daha az katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bireysel emeklilik tarafında, organik büyümenin yavaşlamasının sözleşme kazanma giderlerini baskılayabileceğine inanıyoruz. Ancak, hem hisse senedi piyasası hem de sabit getirili araçların fiyatlarının 3Ç20’ye göre biraz daha düşük performans gösterebileceğinden, fon büyüklüğündeki artışın 3Ç20’ye göre daha sınırlı olabileceğini düşünüyoruz. AHE 6.56x F/K ve 2.02x F/DD çarpanları ile işlem görüyor. Modelimiz,% 30 uzun vadeli özsermaye karlılığı,% 20 sermaye maliyeti ve% 12 büyüme oranı ile 2,22x hedef F/DD öngörüyor. 9.15 TL hedef fiyatımıza göre yükselme potansiyeli sınırlı olduğundan, AHE hisseleri için TUT tavsiyemizi sürdürüyoruz. %60 temettü dağıtımı beklentimiz doğrultusunda 2020 karından temettü verimini %11.8 oranında bekliyoruz.

ASELS; 3Ç20 Sonuçları Beklentilere Paralel / nötr

Tavsiye Değerlenmemiş
Fiyat/Hisse TRY17.36
Hedef Fiyat/Hisse n.a
Getiri Potansiyeli n.a

 Aselsan 3Ç20’de 3,2 milyar TL satış, 542 milyon TL FAVÖK ve 1,1 milyar TL net kar kaydetti. Sonuçların piyasa beklentisine paralel geldiğini görüyoruz. Satışların kırılımına bağlı olarak VAFÖK marjı 1Y20’ye göre düşüş kaydetse de, kaydedilen 741 milyon TL kur farkı geliri sayesinde net karda kuvvetli bir artış gerçekleşti. Sonuçların hisse performansı üzerinde nötr etki yapmasını bekliyoruz. Şirket geçen sene 4Ç19’da projelerin önemli bölümünü teslim etmiş ve hem karlılığını hem de nakit pozisyonunu yılın ilk üç çeyreğinden çok daha fazla artırmayı başarmıştı. Ancak 4Ç20’de, hem 2020’nin özel koşullarından hem de şirketin tedarikçi ödemelerini zamanında yapmayı ön plana almış olmasından ötürü, 4Ç19’a kıyasla artışın daha düşük olacağını düşünüyoruz. Hisse son bir yılda endeksin %63 üzerinde performans sergiledi. Şirket yönetiminin 2020 yönlendirmelerinin alt bandını dikkate aldığımızda, hisse 11x FD/VAFÖK’ten işlem görmektedir. Aselsan 2019 yılında ve 2017-19 dönemlerinde sırasıyla ortalama 7,6x ve 13,7x çarpanlarından işlem görmüştür.

OTKAR; Net kar ertelenmiş vergi geliriyle beklentilerin üzerinde / nötr

Tavsiye Değerlenmemiş
Fiyat/Hisse TRY169.40
Hedef Fiyat/Hisse n.a
Getiri Potansiyeli n.a

 Otokar 3Ç20’de 613 milyon TL satış geliri (Kons.: 609 milyon TL, Deniz: 682 milyon TL), 145 milyon TL FAVÖK (Kons.: 139 milyon TL, Deniz: 145 milyon TL) ve 148 milyon TL net kar (Kons.: 121 milyon TL, Deniz: 117 milyon TL) açıkladı. Operasyonel sonuçlar ortalama piyasa beklentisine yakın seviyelerde gerçekleşirken, net kar hem bizim tahminimizi, hem de ortalama piyasa beklentisini aştı. Şirket 3Ç20’de 13 milyon TL vergi gideri tahminimize karşılık, 29 milyon TL ertelenmiş vergi geliri ve toplam 24 milyon TL toplam vergi geliri kaydetti. Hissenin son bir aylık dönemde endeksin %18 üzerinde performans göstermiş olması nedeniyle sonuçların hisse üzerinde nötr bir etkiye neden olmasını bekliyoruz.

 Şirket 3Ç20’de 202 milyon TL yurtiçi satış geliri (yıllık %96 artış) ve 415 milyon TL ihracat geliri (yıllık %16 azalış) kaydetti. Yılın başından beri, yurtiçi satış gelirleri 470 milyon TL (yıllık %36 artış) ve ihracat gelirleri 1,5 milyar TL (yıllık %16 azalış) düzeyinde gerçekleşti.

 İlk 9 aylık dönemde kapasite kullanım oranı %12 oldu (9A19: %13).

 Şirket’in net borç pozisyonu 1,098 milyon TL seviyesindedir, geriye dönük 12 aylık verilere göre net borç/FAVÖK rasyosu 2,43x’tür.

ECILC; Güçlü sonuçlar açıkladı / olumlu

Tavsiye Değerlenmemiş
Fiyat/Hisse TRY7.11
Hedef Fiyat/Hisse n.a
Getiri Potansiyeli n.a

 Eczacıbaşı İlaç, 3Ç20’de 233 milyon TL gelir, 57 milyon TL FAVÖK ve 141 milyon TL net kar açıkladı. Ortalama piyasa beklentisi bulunmamaktadır. Sağlık segmenti gelirlerinde önceki çeyreğe göre iyileşme görülürken, marjlardaki iyileşme ve kur gelirleri net karda güçlü artış sağladı. Sonuçların hisse performansı üzerinde olumlu bir etkiye neden olabileceğini tahmin ediyoruz.

 Haziran ayında normalleşme sürecine geçiş ve tıbbi tanıtım elemanlarının kısmen de olsa sahaya dönmesinin etkisiyle sağlık segmentinde bir miktar toparlanma gözlemlenmektedir. Eczacıbaşı İlaç Pazarlama’nın içinde olduğu pazarlar, 2Ç20’de görülen yıllık %13 daralmanın ardından 3Ç20’de yıllık bazda %4,4 büyümüştür.

 Kanyon’da mağaza doluluk oranı %97,1 (m2’ye göre), ofislerde doluluk oranı ise %83,3’dür. Şirket’in Kanyon ofis ve alışveriş merkezinden elde ettiği toplam kira geliri 3Ç20’de pandemi etkisiyle yıllık bazda %15 oranında azalırken, Ormanada Projesi’nde gerçekleşen satışlar gayrimenkul segmentinde gelirin artmasını sağladı.

 Sonuç olarak sağlik segmenti satış gelirleri 179,9 milyon TL ile önceki yıla yakın bir seviyede gerçekleşirken, gayrimenkul segmenti gelirleri yıllık %79 artışla 54 milyon TL’ye yükseldi. Konsolide satış gelirleri 3Ç20’de önceki yılın aynı dönemine kıyasla %11 oranında arttı.

 Operasyonel kar marjlarında önceki yıla kıyasla iyileşme görüldü, buna bağlı olarak FAVÖK yıllık %42 oranında artışla 57 milyon TL düzeyinde oluştu.

 Şirket 3Ç19’daki 27,8 milyon TL net finansal gidere karşılık bu çeyrekte 14,4 milyon TL net finansal gelir kaydetti.

 Şirket’in Eylül sonu itibariyle 777 milyon TL düzeyinde döviz fazla pozisyonu bulunmaktadır. Dolar ve Euro cinsi finansal varlıkları dolayısıyla TL’deki değer kaybından olumlu etkilenmektedir. 3. Çeyrekte diğer faaliyet gelirlerinin altında kaydedilen yüklü kur farkı geliri (net 95,4 mln TL) de yıllık bazda net kar artışını destekledi.

AFYON; Afyon Çimento 3Ç20’de güçlü sonuçlar elde etti / olumlu

Tavsiye Değerlenmemiş
Fiyat/Hisse TRY4.22
Hedef Fiyat/Hisse n.a
Getiri Potansiyeli n.a

 Afyon Çimento, 3Ç20’de 76 milyon TL gelir, 16 milyon TL FAVÖK ve 10 milyon TL net kar açıkladı. Ortalama piyasa beklentisi bulunmamaktadır. Ciro artışı ve operasyonel marjlardaki iyileşme nedeniyle sonuçların hisse performansı üzerinde olumlu etkiye neden olabileceğini düşünüyoruz.

 Şirket’in satış gelirleri 3Ç20’de önceki yılın aynı dönemine kıyasla %37 oranında artarak 76 milyon TL oldu. Yurtdışı satışların ciroya oranı bu dönemde %39,5 oldu (3Ç19: %44,2).

 Operasyonel kar marjlarında 3Ç19’a kıyasla belirgin iyileşme görülürken, FAVÖK yıllık %80 artışla 16 milyon TL oldu.

 Net finansal giderler 3Ç19’da 21,1 milyon TL iken, 3Ç20’de 4,8 milyon TL düzeyinde oluştu.

BIZIM; 3Ç20 sonuçları beklentilere paralel geldi / nötr

Tavsiye Değerlenmemiş
Fiyat/Hisse TRY15.69
Hedef Fiyat/Hisse n.a
Getiri Potansiyeli n.a

 Bizim Toptan, 1,381 milyon TL gelir (Konsensus: 1,400 milyon TL), 64 milyon TL FAVÖK (Konsensus: 62 milyon TL) ve 8 milyon TL net kar (Konsensus: 9 milyon TL) açıkladı. Şirketin faaliyet karlılığı ve net kar beklentilere paralel geldi. Sonuçların hisse performansı üzerinde nötr bir etkisi olacağını düşünüyoruz.

 Bizim, 3Ç20’de gelirlerini yıllık %14 arttırarak 1,381 milyon TL’ye yükseltirken brüt kar rakamı yıllık bazda 5%’lik artışla 143 milyon TL seviyesinde gerçekleşmiştir. Sigara ve şeker hariç ana kategori satışlarında 24%’lük bir yükseliş geçekleşmiştir. Tütün ve şeker satışlarının toplamı, geçen yılın aynı dönemine göre 7% azalırken, sadece tütün ürünü satışları da 7% oranında azaldı. Brüt kar marjı ise yıllık bazda 80 bp azalış ile 10.4% seviyesinde gerçekleşmiştir. 3Ç20 FAVÖK rakamı yıllık bazda 8%’lik düşüş ile 64 milyon TL’ye gerilerken FAVÖK marjında da 110 bp düşüş gözlemlenerek 4.6% olarak gerçekleşmiştir. 3Ç20’de şirket toplamda 173 mağaza ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

VESBE; Operasyonel karlılık ve net karda yıllık güçlü yükseliş görülürken sonuçlar beklentilere paralel geldi / nötr

Tavsiye Değerlenmemiş
Fiyat/Hisse TRY33.84
Hedef Fiyat/Hisse n.a
Getiri Potansiyeli n.a

 Vestel Beyaz, 3Ç20’de 2,533 milyon TL gelir (Konsensus: 2,504 milyon TL), 530 milyon TL FAVÖK (Konsensus: 499 milyon TL) ve 359 milyon TL net kar (Konsensus: 359 milyon TL) açıkladı. FAVÖK ve net kar rakamlarında yıllık bazda güçlü artış görülürken sonuçlar beklentilere paralel geldi. Sonuçların hisse performansı üzerinde nötr bir etki yapmasını bekliyoruz.

 Vestel Beyaz’ın 3Ç20’de yurt içi satış gelirleri 83% artış gösterirken yurt dışı satışları 32%’lik büyüme göstermiş olup toplam satışları yıllık bazda 41% artmıştır. Brüt kar rakamındaki yıllık 156% yükseliş FAVÖK rakamını destekleyerek yıllık %153 artışla 530 milyon TL seviyesine ulaşmasını sağladı. FAVÖK marjı yıllık güçlü artışla %20.9 seviyesinde gerçekleşti. Şirket, 3Ç20’de 89 milyon TL net finansman gideri kaydetmesine rağmen net kar rakamını 180% arttırarak 359 milyon TL seviyesine çıkarmayı başardı.

PETUN; Operasyonel marjlarda azalış / nötr

Tavsiye Değerlenmemiş
Fiyat/Hisse TRY24.30
Hedef Fiyat/Hisse n.a
Getiri Potansiyeli n.a

 Pınar Et, 3Ç20’de 217 milyon TL satış geliri (yıllık +%4), 17 milyon TL FAVÖK (yıllık – %26) ve 23 milyon TL net kar (yıllık +%26) açıkladı. Ortalama piyasa beklentisi bulunmamaktadır. Satış gelirlerinde yıllık bazda sınırlı bir artış görülürken brüt kar marjı ve FAVÖK marjında yıllık bazda azalış dikkat çekmektedir. Öz kaynak yöntemiyle değerlenen iştiraklerden kaynaklanan gelirler kaleminin (11,2 milyon TL) önceki yıla kıyasla artması net karı olumlu yönde etkilemiştir. Sonuçların hisse performansı üzerinde nötr bir etkiye neden olabileceğini düşünüyoruz.

PNSUT; Güçlü ciro ve FAVÖK büyümesi / sınırlı olumlu

Tavsiye Değerlenmemiş
Fiyat/Hisse TRY20.60
Hedef Fiyat/Hisse n.a
Getiri Potansiyeli n.a

 Pınar Süt, 3Ç20’de 515 milyon TL satış geliri (yıllık +%19), 17 milyon TL FAVÖK (yıllık +%26) ve 7 milyon TL net kar (yıllık +%640) açıkladı. Ortalama piyasa beklentisi bulunmamaktadır. Yıllık ciro ve brüt kar marjı büyümesi ile operasyonel sonuçları olumlu değerlendiriyoruz. Diğer faaliyet gelirleri altında kaydedilen kur farkı geliri (11,6 milyon TL) finansal giderlerdeki artışı kısmen telafi etti. Sonuçların hisse performansı üzerinde hafif olumlu bir etkiye neden olabileceğini düşünüyoruz.

BIMAS; Yurt dışı operasyonlarına ilişkin stratejik opsiyonlar için araştırma başlatıldı / hafif pozitif

Tavsiye Değerlenmemiş
Fiyat/Hisse TRY70.60
Hedef Fiyat/Hisse n.a
Getiri Potansiyeli n.a

 Yönetim Kurulunun 27 Ekim 2020 tarihinde aldığı karara istinaden, bulunduğu pazarlarda yerelleşme yaklaşımı gereği, Fas ve Mısır’da gıda perakende sektöründe faaliyet gösteren iştirakleriyle ilgili olarak; yerel veya uluslararası yatırımcılarla ortaklık alternatifleri de dahil olmak üzere, stratejik opsiyonların araştırılması ve değerlendirilmesi amacıyla araştırmalara başladığı belirtildi. Fas ve Mısır bağlı ortaklıklarının toplam cirosu şirket konsolide cirosunun %6,3’ünü oluşturuyor. 1Y20 sonuçlarına göre Fas’ta 516, Mısır’da 310 mağaza ile toplamda yurt dışında 826 mağaza ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Kaynak: Deniz Yatırım Günlük Bülten