Garanti Bankası Hisse Yorumu / Yatırım Finansman – (08.06.2017)

Garanti Bankası Hisse Yorumu

Yatırım tezi:

Garanti Bankası’nın karlılık odaklı büyüme stratejisini beğeniyoruz. Banka, 1Ç17’de %2,1 aktif karlılığı, %17 özkaynak karlılığı ile karlılık konusunda en iyi performansı gösteren bankalar arasındadır. Vadesiz mevduatın toplam mevduat içindeki payı %25’e ulaştı. Bankanın fonlama yönünden esnekliği ve yüksek vadesiz mevduat ağırlığı, banka için rekabet avantajıdır. Fonlamadaki avantajının yanında, kredilerde disiplinli şekilde fiyatlamanın devam etmesi ile, 2017 yılında da net faiz marjını olumlu etkilemesini bekliyoruz.

Garanti’nin yakın izlemedeki kredileri toplam krediler içindeki payı %5,3 ile rakipleri arasında en yüksek seviyeye yükseldi. Net takibe düşen krediler 1. çeyrekte de çeyreksel %42 azaldı. Bankanın 500mn TL tutarındaki serbest karşılıkları kredi kalitesindeki muhtemel bozulma için de tampon görevinde olabilir.

Garanti’nin maliyetlerinde kontrollü olması, performansını olumlu etkilemektedir. 2016 yılında faaliyet gider artışı, yıllık enflasyon artışı hedefinin oldukça altında yıllık %4 artış kaydetmiştir. Gider-gelir oranı 2015 yıl sonu %47 iken, 2016 yıl sonunda %40’a gerilemiştir. 2017 yılında da iyileşmenin devam etmesini bekliyoruz.

Garanti’nin sermaye yeterlilik oranı %15,9 ile, en yüksek sermaye oranına sahip bankalardan birisidir. Önümüzdeki dönemde, yüksek sermaye oranının, kredi büyüme iştahı konusunda etkili olmasını bekliyoruz.

Kısa vadeli görünüm:

2017 yılı beklentilerimize göre, Garanti Bankası 6,7x F/K ile işlem görmekte olup, bu çarpan son bir yıllık F/K ortalamasının %3 altındadır. Kar görünümü açısından yukarı yönlü potansiyelin olduğunu ve bu sebeple hisse performansının desteklenebileceğini düşünüyoruz.

Garanti’nin güçlü sermaye oranları, piyasalardaki dalgalanma süresinde bankayı olumlu ayrıştırabilir. Garanti %14,9 ana sermaye yeterlilik oranı ile muadil bankalar arasında en yüksek seviyeye sahip bankalardan biridir.

Garanti Bankası %40 gider-gelir oranı ile, verimlilik artışı için hala alanı olduğuna inanıyoruz. Verimlilik oranlarındaki iyileşme, karlılığa olumlu katkı yapabilir.

Raporun tamamı için tıklayın.