Coca-Cola İçecek 2022 1. Çeyrek Bilanço Analizi / Ak Yatırım – (9.05.2022)

1Ç22 Bilanço Değerlendirmesi ve Hedef Değer Revizyonu

Endeksin Üzerinde Getiri
Cari Fiyat: 112TL
12 Aylık Hedef: 169TL

Beklentilerin hafif üzerinde operasyonel sonuçlar ve net kar: Coca-Cola İçecek 1Ç22’de piyasa beklentisinin %4 üzerinde 630 milyon TL net kar açıkladı. Net kar yıllık bazda %56 yükseldi. Finansal giderler beklentimizin üzerinde olmasına rağmen net kardaki hafif pozitif sapma operasyonel sonuçların beklentilerimizi aşmasından kaynaklandı. Şirket’in satışları ve FAVÖK’ü sırasıyla yıllık bazda %131 ve %135 büyüme gösterdi ve hem satışlar hem FAVÖK piyasa beklentisinin %7 üzerinde gerçekleşti. Net kar büyümesinin görece sınırlı kalması eurobond ihracı sebebi ile tek seferlik giderlerden ve artan borçluluk sonrası finansman maliyetlerindeki artıştan kaynaklandı. Operasyonel sonuçlar ve net kar beklentilerin hafif üzerinde olmasına rağmen, artan işletme sermayesi nedeniyle operasyonel nakit akışının zayıf olması nedeniyle piyasanın sonuçlara olumlu tepki vermesini beklemiyoruz. Anladığımız kadarıyla işletme sermayesindeki zayıflık büyük ölçüde tedarik zincirinde yaşanabilecek olası riskler için alımların öne çekilmiş olmasından kaynaklanmış dolayısıyla yılın geri kalanında normalize olmasını beklenebilir.

Güçlü büyüme momentumu devam ederken, maliyet baskılarına rağmen operasyonel marjlar iyileşti: Şirket’in gelirleri 1Ç22’de yıllık bazda %131 büyüme ile 8,67 milyar TL’ye yükseldi. Konsolide bazda %18,2 hacim büyümesi, fiyat artışları ve uluslararası operasyonların kur çevrim farkları gelir büyümesinin temel etkenleri olarak öne çıktı. FAVÖK marjı maliyet baskılarına rağmen, güçlü hacim büyümesi, fiyat artışları ve maliyet kontrolü sayesinde yıllık bazda 30 baz puan iyileşerek %19,9’a yükseldi.

2022 öngörüleri: Şirket daha önce açıkladığı 2022 öngörülerinde değişikliğe gitmedi. Buna göre şirket yönetimi yüksek tek hane ile düşük çift hane aralığında hacim büyümesi, düşük-orta 40’lı yüzdelerde kur etkisinden arındırılmış ciro büyümesi, görece karlılığı düşük Özbekistan operasyonlarının ve maliyet baskılarının etkisi dahil 2021 yılına paralel ile 100 baz puan düşüş aralığında FAVÖK marjı öngörüyor.

Net borç: Net borcu 2021 yılsonu itibari ile 387 milyon dolardan 1Ç22 sonu itibari ile 473 milyon dolara yükseldi. Net Borç/12A FAVÖK hafif artarak 1,2x seviyesine yükseldi (2021 yıl sonu: 1,1x). İşletme sermayesinde ve yatırım harcamalarındaki artış nedeniyle serbest nakit akışının zayıf olması borçluluğun artmasındaki temel faktörler olarak öne çıkıyor.

AL tavsiyemizi yineliyoruz: Sonuçların ardından değerlememizde hafif yukarı yönlü güncelleme yapıyoruz. Hedef değerimizi hisse başına 169TL’ye (önceki:150 TL/hisse) yükseltiyoruz. Güncel hedef değerimize %36 getiri potansiyeli sunan hisse için AL tavsiyemizi yineliyoruz. Hisse 2022 tahminlerimize göre 4.3x FD/FAVÖK ile uluslararası benzerlerine göre yakın dönem tarihsel ortalamalarına yakın yaklaşık %40 iskonto ile işlem görüyor.

Kaynak: Ak Yatırım