Brisa Hisse Yorumu / Gedik Yatırım – (29.06.2020)

“Türk Dan-totsu” – “Türk pazarının açık lideri”

Öneri TUT
Fiyat (TL/hisse) 12,55
Hedef Fiyat (12A, TL/hisse) 13,56
Potansiyel Getiri %8

Japon Bridgestone Corporation ile Sabancı Holding arasında bir ortak girişim şirketi olan Brisa, %25’in üzerindeki pazar payıyla Türkiye’nin lider otomotiv lastiği üreticisi konumundadır. Marka tanınırlığı ve yurt içindeki 1,289 ve yurt dışındaki 6,000 satış noktası (600’den fazlası Lassa markalıdır), şirkete rekabet üstünlüğü sağlayan önemli unsurlardandır.

2020 yılında KOVID-19 nedeniyle satış adetlerinin ve marjların olumsuz etkileneceğini, 2021’den itibaren ise faaliyet performansının hızla yükseleceğini tahmin etmekteyiz. 2020’de satış gelirlerinde ve FAVÖK’te sırasıyla %5 ve %11 gerileme beklemekteyiz. 2021 ve 2022’de ise yıllık ortalama olarak satış gelirlerinde %16, FAVÖK’te %21 artış öngörmekteyiz.

Global kriz ortamı nedeniyle 2020’de pek çok şirket nakit temettü ödemelerinde kısıntıya giderken, Brisa üç yıl aradan sonra tekrardan nakit temettü ödemelerine başlamıştır. 2010-16 yılları arasında şirketin nakit temettü ödeme oranı yaklaşık olarak %80 olmuştur. Aksaray fabrikası yatırımlarının sona ermesinin ardından şirketin 2020 yılında tekrardan nakit temettü ödemelerine başlamasının, gelecek yıllar için düzenli ve yüksek temettü ödemelerinin bir habercisi olduğunu ve şirketin finansal sağlığının önemli bir göstergesi olduğunu düşünmekteyiz.

İNA analiziyle hesapladığımız hedef değer hisse başına TL13,56’dır ve %8 yükseliş potansiyeline işaret etmektedir. Hesaplamada, Sabancı Vakfı’na ait olan intifa senetlerinin tahmini değeri Brisa’nın toplam değerinden düşülmüştür. Konservatif varsayımlar altında yapılan ve Brisa hissesi ile ilgili %8 getiri potansiyeline işaret eden TL13,56’lık hedef değer, 2021 ve 2022 yılları için sırasıyla 7,3x ve 6,7x FD/FAVÖK ve 16,7x ve 11,5x F/K çarpanlarına denk gelmektedir. Bu çarpanlar da şirketin tarihsel çarpan seviyelerinin bir miktar altındadır. Zayıf olmasını beklediğimiz 2Ç20 finansal sonuçlarının hisse fiyatında gerilemeye neden olması halinde orta vadeli cazip bir yatırım fırsatı oluşabileceğini düşünmekteyiz.

Değerleme ile ilgili risk teşkil edebilecek hususlar. 1) KOVID-19 krizinin olumsuz etkilerinin yılın ikinci yarısında da artarak devam etmesi, ve global/lokal lastik talebini beklentilerin ötesinde olumsuz etkilemesi, 2) Hammadde fiyatlarında, özellikle doğal kauçuk ve petrol türevlerinin fiyatlarında sert yükselişler olması, 3) TL’deki değer kaybının artması ve makroekonomik göstergelerin/beklentilerin kötüleşmesi, böylelikle de tüketicilerin satın alma ihtiyaçlarını ertelemesi ya da daha düşük fiyatlı lastik ürünlerine yönelmesi, 4) Rakip üreticiler tarafından iç pazara yönelik olarak yüksek ölçekli kapasite/teknoloji yatırımları yapılması.

Kaynak: Gedik Yatırım