XU100 endeksi haftanın ikinci işlem gününü %2.57 düşüşle 1.259,72 seviyesinde tamamladı
27.6 milyar TL işlem hacminin gerçekleştiği günde bankacılık endeksi %5.31 düşerken, sanayi endeksi ise %1.63 değer kaybetti.
Endeks satıcılı seyretti. Kasım ayı ile birlikte başladığı yükseliş kanalını içerisindeki hareketini sürdüren BIST 100 endeksi, yurt dışı borsalara hakim olan negatif seyirden etkilenerek haftanın ikinci işlem gününe satıcılı bir başlangıç yaptı. Gün genelinde satıcılı seyrini sürdüren ve 1.270 puana kadar geri çekilen endeks, gelen tepki alımları ile kısmen toparlansa da kapanışa doğru artan satış baskısı geri çekilmeyi derinleştirdi. Haftanın üçüncü işlem gününde piyasaları etkileyebilecek haber akışlarını ve bu haberlerin fiyatlamalar üzerindeki etkilerini izlemeyi sürdüreceğiz.
Güne yatay başlayan ve gün içerisinde genellikle satıcılı bir seyir izleyen endeks günü ekside noktaladı. Endekste ana yükseliş hareketinin sürmesi halinde 1.265 ve 1.272 direnç seviyeleri test edilebileceği gibi kar satışlarına bağlı olarak başlayan geri çekilmenin sürmesi halinde ise 1.252 ve 1.245 destek seviyeleri görülebilir.
Destekler: 1.252 / 1.245 / 1.238
Dirençler: 1.265 / 1.272 / 1.280
Kaynak: Ahlatcı Yatırım BİST / VİOP Bülteni