BİM Market Hisse Yorumu / Halk Yatırım – (03.01.2019)

BİM Market Hisse Yorumu

Öneri: TUT
Hisse Fiyatı: 84,55 TL
Hedef Fiyat : 96,90 TL
Getiri Potansiyeli: %15

Riskler ve destek unsurları altında, sınırlı yükseliş potansiyeli

Türkiye’de yüksek indirimli gıda perakendeciliği kanalında, satış ve pazar payı bakımından lider konumda bulunan Bim, hem mağaza genişlemesi hem de enflasyonun yüksek seyrine bağlı olarak, 2018 yılında güçlü performans kaydetti. i) Şirket yönetiminin ürün çeşitlendirmesini artıran aksiyonlar alması ii) olumlu talep koşulları iii) yeni mağaza açılışları iv) L-f-L satış büyümesi v) yüksek enflasyon ve fiyat artışları sonrası gerçekleşen marj iyileşmesi karlılıktaki büyümeyi destekleyen ana unsurlar olarak ön plana çıktı. Şirketi net işletme sermayesi tarafındaki güçlü pozisyonu ve finansal tarafta borç pozisyonunun olmaması nedeniyle kur ve faiz riskine maruz kalmayışı nedenleriyle beğeniyoruz. Bunların yanı sıra, yeni mağaza açılışlarına devam etme hedefi, mağaza trafiğindeki olumlu seyrin devam edeceği yönündeki beklentimiz ve “FİLE” mağaza formatında genişleme stratejisi beğenimizin arkasındaki diğer nedenler arasında sıralanabilir. Ancak, olumlu beklentilerin hissede büyük ölçüde fiyatlandığını düşünüyor ve değerlemeler itibariyle mevcut seviyelerin cazip yükseliş potansiyeli sunmadığı sonucuna ulaşıyoruz. Şirket hisselerine yönelik tahminlerimizde yaptığımız revizyonlar sonrası 92,00 TL seviyesindeki 12 aylık hedef fiyatımızı 96,90 TL’ye yükseltirken, ‘AL’ olan tavsiyemizi ise ‘TUT’a çekiyoruz.

 Pozitifler büyük ölçüde fiyatlandı. Mevcut durumda Bim hissesi tahminlerimize dayalı 12-aylık ileriye dönük FD/FAVÖK ve F/K çarpanları itibariyle 5-yıllık tarihsel ortalamasına göre sırasıyla %28,4 ve %20,7 oranlarında primli işlem görüyor. 2018’de sergilediği güçlü performansın etkisiyle BIST100 endeksine göre %35,3 oranında pozitif ayrışmasını da göz önünde bulundurarak, kısa vadeli olumlu beklentilerin büyük ölçüde fiyatlandığını düşünüyoruz. Bunun yanı sıra, asgari ücret artışının etkisi ve 2019 gıda enflasyonunda beklediğimiz aşağı yönlü eğilim nedeniyle, ciro büyümesinde yavaşlama ve operasyonel kar marjlarında normalleşme bekliyoruz.

 Asgari ücret artışı öne çıkan risk unsurları arasında yer alıyor. Hükümetin %26,05’lik asgari ücret artışı, personel sayısının yüksek olduğu gıda perakendecileri açısından operasyonel marjları baskılayacak unsurlar arasında yer alıyor. Bim’in personel giderlerinin operasyonel giderler içerisindeki payı 9A18 yılı iyibariyle %49,4 olup, net satışlar içerisindeki payı da %6,5 seviyesindedir. Personel giderlerinin önemli ağırlıkta olması nedeniyle ücretlerde yapılan artışın (%26,05) operasyonel kar marjları üzerinde baskı yaratabileceğini düşünüyoruz. Ancak, öngördüğümüz potansiyel baskının, gerek hükümetin tekrar başlatacağı asgari ücret teşvikinin desteği, gerekse de maliyet tarafında alınacak önlemler ve ürün fiyatlarında yapılacak ayarlamalarla ulaşılabilecek daha yüksek brüt kar marjı ile sınırlandırılabileceği görüşündeyiz.

Raporun tamamı için tıklayın.