BİM Hisse Yorumu / Şeker Yatırım – (1.04.2021)

BİM (BIMAS.IS) ÖNERİ: AL

Kapanış: 70,60 TL
Hedef Fiyat:  94,85 TL

– Şirket için, İNA ve çarpan karşılaştırması yöntemlerini uyguladığımız modelimize dayanarak tavsiyemizi “AL” yönünde ve hedef fiyatımızı 94,85 TL seviyesinde koruyoruz.

– FAVÖK büyümesindeki devamlılık, güçlü satış gelirleri, beğendiğimiz iş modeline paralel olarak gerçekleşen kuvvetli operasyonel sonuçlar ile Bim’e olumlu bakışımızı sürdürüyoruz. Pandemi ortamında başarılı operasyonel sonuçlar elde eden Şirket’in mağaza trafiğindeki düşüşe rağmen (2020: -%9,3) sepet hacmindeki büyümenin (2020: %41,7) pozitif etkisini takdir ediyor ve 2021 yılında da performansının güçlü seyredeceğini öngörüyoruz.

– Gıda perakendeciliğinde indirim mağazacılığının sağladığı müşteriye yakınlık avantajının yanında, çok sayıda oyuncunun bulunduğu bu pazarda, Bim her ne kadar geçtiğimiz senelerde mağaza açılışlarında hız kesmese de gelecek yıllarda, müşteri trafiğinde iyice artacak baskının yeni mağaza açma iştahındaki olumsuz etkisini küçük oyuncuların rekabet gücünü kaybederek pazardan çekilmesi veya birleşerek konsolide olması veya Bim’in olası şirket satın alma aktiviteleri gibi gelişmelerle pazardaki rekabet gücünü rahatlıkla koruyabileceğine inanıyoruz.

– 2020 yılı performansı: Covid-19 pandemisinin müşteri trafiğindeki olumsuz etkisine rağmen gıda ve alkolsüz içeceklerde yaşanan hem küresel hem de yurtiçindeki talebin etkisiyle yükselen gıda enflasyonunu destekleyen fiyatlandırma ile Şirket, ürün sepetindeki ürün portföyünün değişmesi ve evde tüketimin ağırlığının artmasıyla 2020’de 31.46 TL (2019: 22.20 TL) aynı mağaza sepet hacmiyle aynı mağaza başına günlük 18,902 TL (2019: 14,718 TL) hacim yaratmayı başarabilmiştir. 2020 yılında yıllık bazda 41.7% artış gösteren “Aynı Mağazalar Sepet Hacmi” ve 28.4% artış gösteren “Mağaza Başına Günlük Satış Hacmi”, pandeminin olumsuz etkisiyle aynı mağaza trafiğindeki düşüşün olumsuz ekilerini telafi edebilmiştir.

– Yatırımlar ve Yeni Mağazalar: Faaliyet gösterdiği pazarlarda yaşanan makroekonomik çalkalanmalara rağmen mağaza sayısında hedeflediği seviyelere ulaşan Bim, 4Ç20 sonuçları ile birlikte 2021 yılsonu beklentilerini açıklamıştır. Şirket, 2021 yılsonunda %20-%25’lik satış büyümesi, TFRS 16 etkileri dâhil %8,0’lık (+- %0,5) FAVÖK büyümesi hedeflemiş olup yılsonuna yönelik yatırım harcamalarını beklentisini ise 1.750mn TL olarak belirlemiştir. Şirket, 2021 yılında Mısır operasyonlarında yeni mağaza açılışı planlamamaktadır.

– Yurtdışı Pazarlar: Fas operasyonlarında Şirket, mağaza açılışlarını sürdürerek 4Ç20’de 9 yeni mağaza açılışı gerçekleştirmiş, sonucunda ise toplamda 535 adet mağaza sayısına ulaşmış, 2020 yılında da bu operasyonlarında kar marjında iyileşmeyi sürdürmüş ve net karlılığı devam ettirmiştir. Mısır’da ise Şirket, 4Ç20’de 20 mağazasını kapatmış olup bu çeyrek sonunda toplamda 280 mağazaya sayısına ulaşmıştır (3Ç20: 300 mağaza).

– File mağazaları ile oluşturalan orta/büyük market kanalı ve online operasyonlara adım: FİLE markası ile özellikle orta büyüklükte marketlere rakip olan Bim, 4Ç20’de yurtiçi mağaza ağına 7 yeni FİLE mağazası daha ekleyerek 123 FILE mağazasına ulaşmıştır. Şirket, ürün gamı daha geniş ve m2 olarak da Bim mağazalarından yaklaşık 3 kat büyük olan File mağazalarından (1,000-1,500m2) 2020 yılında toplamda 30 adet açmayı başarmıştır. Ek olarak Şirket; File faaliyetlerinde net karlılığı yakalamış olup 2021 yılının ilk yarısı içerisinde FİLE mağazası altında sanal operasyonların hayata geçirilmesini planlamaktadır.

– Özet: FAVÖK büyümesindeki devamlılık, büyüme iştahının hem yurtiçinde hem yurtdışında kesilmemesi, beğendiğimiz iş modeli ve pandemi sürecinde artan sepet hacminin olumlu etkisine paralel olarak Bim hisselerine defansif pozitif bakışımızı sürdürüyoruz. Ayrıca, Bim’in güncel piyasa fiyatlamasında; güçlü nakit akışı yaratan ve döviz riski taşımayan Bim’in değerlemelerimize olumlu etkisini sürdürdüğünü görüyoruz. Finansal borçsuz yapısı (sermaye maliyeti yüksek olmasına karşın başarılı operasyonları ve güçlü bilançosu sebebiyle leverage ile diğer pazarlara girme/şirket satın alma ihtimali hep var), Şirket’in iş modelini beğenmemizin ana sebepleridir. Öte yandan, Şirket’in gelecek yıllarda da benzer büyümeleri sürdüreceğini düşünüyor; defansif bilançosundan ötürü orta-uzun vadeli portföylerde bulunması gerektiğini düşünüyoruz.

Kaynak: Şeker Yatırım