Aksa Enerji Hisse Yorumu / Yapı Kredi Yatırım – (23.11.2021)

Global Enerji Oyuncusu

Öneri AL
Kapanış Fiyatı TL8.40
Hedef Fiyat TL12.40
Potansiyel Getiri 48%

Aksa Enerji’yi 12.4 TL hedef fiyat ve AL tavsiyesiyle inceleme kapsamımıza dâhil ediyoruz. 12 aylık hedef fiyatımız %48 getiri potansiyeline işaret ediyor.

Aksa Enerji üç kıta beş ülkedeki (Türkiye, Kuzey Kıbrıs, Gana, Mali ve Madagaskar) enerji santralleriyle global bir enerji şirketidir. Şirket’in toplam kurulu gücü 1,966 MW’dir.

Aksa Enerji’yi beğenmemizin ana nedenleri:

o Güçlü organik büyüme görünümü: 2020-2023T yılları arasında Aksa Enerji’nin TL bazında %38 VAFÖK ve %62 net kar YBBO yakalamasını öngörüyoruz. Şirket’in faaliyet gösterdiği bölgeler, büyüme fırsatları sunan doymamış pazarlardır.

o İnorganik büyüme fırsatları: Aksa’nın Özbekistan’da toplam 450 milyon dolar yatırım bedelli üç elektrik santralinin tamamının 1Ç22’de devreye girmesi hedefleniyor. Tüm yatırımın tamamlanmas ıyla santrallerin yıllık 90 milyon dolar ek VAFÖK yaratmasını öngörüyoruz. Bu arada, Şirket Afrika ve BDT’de yeni yatırım fırsatlarını yakından takip ediyor. Şirket’in bu stratejisine paralel geçtiğimiz günlerde Angola Cumhuriyeti Enerji ve Su Bakanlığı ile elektrik üretim ve iletim projelerinin geliştirilmesine yönelik bağlayıcı olmayan bir niyet mektubu imzalamıştır.

o Zayıf TL’den faydalanıyor: Kuzey Kıbrıs ve Afrika operasyonları nedeniyle Şirket’in VAFÖK’ünün %73’ünü yabancı para oluşturmaktadır. Bundan dolayı operasyonel açıdan zayıf TL’den faydalanmaktadır.

o Güçlü finansal pozisyon: Şirket, son 3Ç21 finansallarına göre 1.5x Net Borç/VAFÖK rasyosu ile emsallerinin ortalama 4.5x rasyosuna kıyasla finansal olarak daha iyi konumdadır.

o Cazip değerleme: 2023 tahminlerimize göre hisse 3.4x FD/VAFÖK ve 5.2x F/K ile işlem görüyor, bu da cari çarpanlara kıyasla sırasıyla %46 ve %53 oranında iskontoya işaret ediyor.

Riskler: Beklenmeyen gecikmeler, yurtdışı yatırımlarında tahsilat riski, beklenenin üstünde yatırım harcamaları, Türkiye’de elektrik fiyatlarında olası keskin düşüş ve TL’nin dolar karşında değer kazanması ana riskler arasında sayabiliriz.

Kaynak: Yapı Kredi Yatırım