2020 ve ötesi (4): Sürdürülebilir Gelecek

2020 ile 2030 arası pek çok yönüyle konuşacağımız kritik önemde bir başlık ta, ‘sürdürülebilir gelecek’.

2019 sonu itibariyle 7,8 milyara ulaşması beklenen dünya nüfusunun hak ettiği bir geleceği oluşturmak adına, 2020-2030 dönemi küresel sürdürülebilir kalkınma hedeflerine önemli duyarlılık gösterilmesi gereken bir 10 yıla işaret ediyor.

Türkiye, Birleşmiş Milletler ‘sürdürülebilir kalkınma hedefleri’nin gerçekleştirilmesi adına, insani değerler boyutunda, en etkili, en geniş kapsamlı çalışmaları yürüten ilk üç ülke arasında gelmekte.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vizyoner liderliğinde Türkiye’nin yürüttüğü ‘insani’ projeler, tüm insanlığın refahına odaklanmış saha çalışmaları, Türkiye’nin ‘yumuşak gücü’ olan Kızılay, AFAD, TİKA, Maarif Vakfı ve Yunus Emre Enstitüsü aracılığıyla, sağlık, altyapı, eğitim gibi ‘sürdürülebilir’ ve ‘kapsayıcı’ kalkınmanın vazgeçilmez sac ayakları olan alanlarda, coğrafyamızdan başlayarak, dünyanın her noktasında etkili bir şekilde yürütülmekte. Türkiye, yoksulluk ve açlıkla mücadele, temiz su ve halk sağlığı, eşitsizliklerin azaltılması, çevre ve iklimin korunması, Avrasya’dan başlayarak ‘barış ve ‘adalet’in sağlanmasına yönelik, uluslararası alanda en yüksek takdire mazhar olan pek çok projeyi başarıyla yürütmekte.

Yazının devamı için TIKLAYINIZ!