2019 maceraları

Atilla Yeşilada – 19.11.2018

Tarih tekerrürden ibarettir deyişi sadece hatalarından ders almayanlar için geçerli. İnsanı hayvandan ayıran en önemli özelliklerden bir öğrenme becerisinin içgüdüsüne baskın çıkması, bu yüzden de ekonomide beklentileri modellemeye büyük önem veririz.

Türkiye son dönemlerin en kötü yazını geride bıraktı. Ödemeler dengesi krizinin köşesinden döndük. Ama, ne hükümet, ne işdünyası, ne de siz, değerli vatandaşlarım, ders almadınız. Dış saldırıları püskürttük ve en kötüsü geride kaldı, tam gaz devam mantraları ile süslenen Şarklı popülizm kaldığı yerden devam ediyor.

İşin en kötüsü, AKP anketlerde sürekli gerileyip Rahip Brunson türü bir sopadan çekinip Batı’ya kafa tutamadığı için bu kez sandıkta ekonomi oylanacak. Eylül sanayi üretim verisinden de görmüşsünüzdür, ekonomi can çekişiyor. Eh tabii, artık her yol mübah, ekonomiyi canlandırıp seçmenin ağzına bir parmak bal çalacağız ki, Ankara ve İstanbul dinsiz-vatan haini CHP’nin işgaline uğramasın. Bu çabanın ekonominin damarlarında kalan son kanı da emerek bizi Nisan’da acil bakımlık edeceğine dair en ufak bir şüphem olmadığı için artık efsane olan YouTube videolarımın birinde rahatlıkla “Dolar/TL seçimden önce 7.00’ı öper” kehanetinde bulundum.

Devamı için TIKLAYINIZ!