2018/2. Çeyrek Şirket Kâr Tahminleri / Yatırım Finansman

2Ç18 Kar Tahminleri

2Ç18’de takibimizdeki şirketlerde %1 yıllık net kar büyümesi bekliyoruz

2Ç18 kar dönemi 24 Temmuz’da Türk Telekom ile başlayıp 27 Ağustos’a kadar devam ediyor (konsolide ve konsolide olmayan finansallar için son tarih sırasıyla 27 Ağustos ve 9 Ağustos’tur.). 2Ç18’de banka karlarında yıllık %11’lük net kar büyümesi, finans dışı şirket karlarında ise yıllık %6’lık daralma beklerken, takibimizdeki tüm şirketlerde ise yıllık %1’lik büyüme bekliyoruz.

Bankalar: 2Ç18’de net karın çeyreksel %4 daralmasını, yıllık %11 artmasını bekliyoruz

Takip listemizdeki bankaların net karının, karşılık giderindeki artış ve diğer gelir kalemindeki gerileme nedeni ile, çeyreksel %3 daralmasını öngörüyoruz. Net faiz marjı kredi-mevduat faiz makasınındaki pozitif trend ve bazı bankaların Tüfeye endeksli bono getirilerindeki değerleme düzeltmesi nedeni ile, çeyreksel olarak artış göstermesini bekliyoruz. Swap ile düzeltilmiş net faiz marjında çeyreksel olarak ortalama 14 baz puan artış öngörüyoruz.

Garanti ve Yapı Kredi’nin göreceli olarak yıllık bazda daha yüksek kar artışı gerçekleştirmesini bekliyoruz. Ayrıca, bu iki bankanın marj görünümü açısından diğer bankalardan daha iyi performans göstermesini bekliyoruz. Ancak, bankacılık sektöründe genel olarak karşılık giderlerinde artış bekliyoruz.

Finans Dışı Şirketler: Yıllık bazda %37 FAVÖK artışı beklerken, net karlarda yıllık %6’lık daralma bekliyoruz

Takibimizdeki finans dışı şirketlerin 2Ç18’de net karlarında %6’lık daralma beklerken, FAVÖK ve satış geliri artışının ise sırasıyla yıllık bazda %37 ve %32 olmasını bekliyoruz. TL‘deki değer kaybı, güçlü ekonomik büyüme ve artan emtia fiyatları nedeniyle operasyonel sonuçları güçlü bekliyoruz. Ancak TL’deki değer kaybı nedeniyle şirketlerin çok yüksek kur farkı zararı yazmasını bekliyoruz.

Finans dışındaki şirketler arasından, ASELS, ISGYO, THYAO, KORDS, ve EREGL hisselerinin 2Ç18’de yıllık bazda göze çarpan FAVÖK ve net kar artışı göstermesini bekliyoruz. FAVÖK’teki güçlü yıllık artışa ragmen, MGROS, TRGYO, TTKOM ve CCOLA gibi şirketlerde ise 2Ç18’de, kur farkı zararı nedeniyle zayıf net kar rakamları bekliyoruz.

Yatırım Finansman tarafından hazırlanan 2018 / 6 Aylık Kâr Tahminleri Raporu için tıklayın.