2014 Yılında Temettü Verimliliği Yüksek Beklenen Hisseler / Garanti Yatırım

Temettü verimi yüksek hisseler hangileri?

2013 yılı karından nakit temettü dağıtımı 2014 yılı Mayıs ayı sonunda, bedelsiz hisse dağıtımı ise 2014 yılı Haziran ayı sonunda tamamlanacaktır. Araştırma kapsamımızdaki şirketlerden BOLUC, CIMSA, TTKOM, MRDIN, UNYEC, ADANA, AYGAZ, AKCNS, TTRAK ve TUPRS’nin %6 ve üzerinde cazip temettü verimleriyle öne çıkmasını bekliyoruz. 2014 yılında TCELL’in de nakit temettü dağıtacağına yönelik beklentiler kuvvetlidir.

4Ç13 sonuçlarında hangi şirketler öne çıkacak?

4Ç finansal sonuçları, Şubat ayı başında telekom ve bankacılık sektörleri ile başlayacak ve Nisan ayı ortasına kadar devam edecek. Her ne kadar 4Ç sonuçları için kesin tahmin yapmak için erken olsa da, bankaların 3Ç13’e göre olumlu rakamlar açıklayacağını söyleyebiliriz.

Araştırma kapsamımızdaki bankaların 4Ç13’de karlarının çeyreksel bazda %34 artacağını öngörüyoruz. 4Ç’de net faiz gelirlerinde artış bekliyoruz; enflasyona endeksli tahviller de 4. çeyrekte olumlu katkı yaratacaktır.

HALKB ve VAKBN, ilk aşamada öne çıkan bankalar. Araştırma kapsamımızdaki banka dışı şirketlerin kümülatif net karında ise yıllık bazda önemli bir değişiklik öngörmüyoruz. Mevsimsellik sebebiyle birçok finans dışı şirketin çeyreksel bazda performansını karşılaştırmak ise anlamlı değildir; tahminlerimiz çeyreksel bazda %17 daralma ve yıllık bazda ise %9 artışa işaret ediyor. İlk bakışta öne çıkanlar arazi satış karı ile ANACM; SISE ve AKFEN de 4Ç’de güçlü bir net kar açıklayabilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir