2013/1. Çeyrek Şirket Karları Tahminleri / Oyak Yatırım

Sanayi şirketleri için 1Ç13 net kar açıklamaları TTKOM ve TCELL ile bu hafta başladı.

Toplam sanayi şirketleri karına baktığımızda özellikle bir defaya mahsus gelişmelerin ve kur etkisinin katkısıyla karın ilk çeyrekte yıllık bazda %9 azaldığı görülüyor. Ancak operasyonel olarak bakıldığında VAFÖK rakamlarında %19’luk bir iyileşme olduğu görülüyor.

THYAO 1Ç13’te yolcu sayısı büyümesi ve doluluk oranlarındaki iyileşmeden faydalanacak. DOAS’ın güçlü satış büyümesi göstermesi beklenirken, otobüs ve zırhlı araç satışları OTKAR’ın karını yıllık bazda önemli ölçüde artıracaktır. PETKM ise iyileşen global ürün marjları sayesinde yıllık bazda iyileşme gösterecek bir başka şirket olarak öne çıkıyor. VAKBN marj daralmasının yavaş büyüme ile beklenenden yavaş gerçekleşmesiyle güçlü sonuçlar açıklayacak olup, GARAN’ın sonuçları güçlü gelir büyümesiyle 4Ç12’den iyi gelebilir. EKGYO net karı arazi satışı ile artarken, çimento şirketleri baz etkisinden faydalanacak.

TUPRS’ın düşük kapasite kullanımı nedeniyle daralan rafineri marjları sonucunda zayıf finansallar açıklamasını bekliyoruz. Bunun yanında SISE ise son çeyrek başında gelen doğal gaz ve elektrik zamlarından olumsuz etkilenecektir. AEFES ve CCOLA’nın net karları kur etkisiyle yıllık bazda düşüş gösterebilir.

Oyak Yatırım tarafından hazırlanan 2013/3 aylık Net Kar/Zarar Tablosu için tıklayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir