2012 Ekonomi Tahminleri

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’la gerçekleştirdikleri toplantının ayrıntılarını anlattı. Aydın en yoğun konuştukları konuyu anlattı.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Hüseyin Aydın, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’la gerçekleştirdikleri toplantıda tasarrufun artırılması konusu üzerinde yoğun olarak durduklarını kaydetti.

Babacan’la gerçekleştirdikleri toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Aydın, her yıl yaptıkları bu toplantıda ekonomi ve bankacılıktaki son gelişmeleri değerlendirdiklerini belirtti.

Dünyadaki krizin devam ettiğini ve ne zaman sonuçlanacağına ilişkin somut veri bulunmadığını anımsatan Aydın, bu süreçte Türkiye ekonomisi ve bankacılık sektörünün önemli sınavlar verdiğini söyledi.

Aydın, ”Bugün büyümeye ve istihdama olan katkımızı devam ettiriyoruz. Türkiye’nin ayrıştığını ve bu ayrışmanın süreceğini biliyoruz. İnşallah 2012 yılı da bizim sektör için olumlu bir yıl olacaktır” dedi.

Hüseyin Aydın, toplantı gündemine ilişkin bir soru üzerine, tasarrufun artırılması konusu üzerinde daha yoğun durulduğunu ve bu konuda birtakım önerilerini ekonomi yönetimine sunduklarını belirtti.

”2012, çok belirli bir yıl değil”

Yapı Kredi Üst Yöneticisi (CEO) Faik Açıkalın da gazetecilerin soruları üzerine, sektör olarak taleplerini ilettiklerini, bunu yapıp yapmamanın tamamen regülatörün bileceği bir şey olduğunu söyledi.

Açıkalın, ”2012, çok belirli bir yıl değil. Çünkü yurt dışı da bu aralar çok parlak değil. Dolayısıyla bizim çok dikkatli, çok daha iyi iletişimle ve ileriye dönük de daha koordinasyonla gitmemiz gerektiği…” dedi.

Faik Açıkalın, kredi kartlarına tek limit konusunda şu anda çalışıldığını, henüz somut bir şey olmadığını belirtti.

Kaynak: www.aksam.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir